Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На озброєнні у ЗСУ з’явився український безпілотник зі штучним інтелектом

  • 19.08.2023, 17:05
  • 889

Міністерство оборони допустило до експлуатації у війську українські безпілотні літальні апарати «SkyKnight» («Небесний лицар»)

БПЛА. Фото: Міністерство оборони України
БПЛА. Фото: Міністерство оборони України

Про це повідомило Міністерство оборони України.

«Компанія-виробник дрона SkyKnight 2 подала свою розробку до Міноборони, коли почалася пришвидшена процедура оформлення допуску до експлуатації. Оборонне відомство супроводжувало компанію у процесі оформлення необхідної документації», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що безпілотник простий у керуванні, його максимальне корисне навантаження становить 2,5 кг. Крім того, у Міноборони відзначили його швидкість, потужність і наголосили, що, попри це, він доволі тихий.

«Коли оператор визначить ціль, яку потрібно уразити, безпілотник летітиме до неї в автоматичному режимі, адже ним вже керуватиме бортовий комп’ютер. Навіть через втрату зв’язку внаслідок глушіння ворожими засобами РЕБ, цей дрон все одно долетить до визначеної оператором цілі», — наголосили у відомстві.

У відомстві додали, що компанія-виробник дрона SkyKnight 2 подала до них свою розробку, коли почала діяти пришвидшена процедура оформлення допуску до експлуатації.

Оборонне відомство наголосило, що супроводжувало виробника у процесі оформлення необхідної документації.

Схожі новини