Передплата 2024 «Добрий господар»

У Кам’янці-Подільському обмежать транзитний проїзд в історичну частину міста

За рік у бюджет міста з водіїв збирають 700 тисяч гривень

Фото авторки
Фото авторки

Влада Кам’янця-Подільського розглядає ідею перегляду оплати за проїзд в історичну частину міста, музейний охоронний комплекс та покращення системи пропуску автівок, зокрема, автоматичної оплати за в'їзд. Сьогодні з автівок та автобусів туристичних груп збирають 10−20 гривень, з місцевих водіїв — 1 гривню. За ці кошти доглядають за пам’ятками, покращують інфраструктуру.

Про це повідомив на брифінгу у межах Харківського пресклубу міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

«У нас платний проїзд лише через територію музею. У центр міста є альтернативні заїзди, за це гроші з водіїв не беруть, — пояснив „ВЗ“ Михайло Посітко. — Коли розпочався воєнний стан, проїзд був повністю відкритий, плату ми не брали. При цьому ми сплачували податки, виплачували працівникам зарплату. 2022 рік не є показовим… А так, упродовж року з оплати за проїзд збираємо приблизно 700 тисяч гривень. Це при тому, що мешканці прилеглих до міста сіл мають пільговий проїзд — 1 гривню. Ті, хто їде транзитом, плата така: 10 гривень — легкові автомобілі, 20 гривень — вантажні».

Мер поінформував, що міська влада виношує ідею комплексно переглянути питання в'їзду в історичну частину.

«Хочемо обмежити транзитний проїзд, максимально автоматизувати систему, встановити сучасні засоби обліку, які би виключали людський фактор з відповідним процесом діджиталізації - з електронними додатками. — продовжує розмову Михайло Посітко. — Це глобальний проєкт з діджиталізації. Буде запроваджено картку кам‘ячанина, яка дасть можливість питання автоматизувати (при розрахунку за проїзд. — Авт.). Таким чином покращимо сполучення через територію старого міста, визначаться транзитні проїзди повз старе місто. Це буде комфортно для туристів, які приїжджають до Кам’янця-Подільського за позитивними емоціями».

Схожі новини