Передплата 2024 ВЗ

«Завдання „Євросолідарності“ — захищати Армію та прискорити вступ України в ЄС і НАТО»

  • 21.07.2023, 18:05
  • 666

Дві з половиною тисячі партійців «Європейської Солідарності» сьогодні в лавах Сил оборони — про це під час звіту «ЄС» повідомила співголова фракції Ірина Геращенко

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«51 партієць, зокрема, серед них дуже близькі наші друзі, наші колеги, депутати місцевих органів влади, загинув на фронті. Серед них і колишні депутати, наш колега Олег Барна. Ми не маємо права зрадити їх пам’ять. Тому будемо робити все для того, щоб в Україні дійсно була демократія, свобода слова і ми рухалися до ЄС і НАТО», — сказала Геращенко.

«В суспільстві популярна така фраза: „от повернуться хлопці й дівчата з фронту — наведуть лад“. Це дуже інфантильна позиція. Ми знаємо наше завдання — сьогодні і щодня працювати на те, щоб армія була захищена, щоб там були нормальні зарплати, нормальні соціальні виплати, щоб там була відпустка 30 днів. Щоб та волонтерська допомога, яка передається, в тому числі машини з правостороннім кермом, ставилися на облік — це все наші здобутки», — констатувала депутатка.

«Після вимоги „Європейської Солідарності“ щодо відставки Ткаченка, а також того, що там потрібно розібратися з діяльністю цього міністерства, як і Шкарлета, ці відставки відбуваються. На жаль, маємо чотири роки мовчазного парламенту, який просто втрачає свою суб'єктність — але як є», — зауважила Геращенко.

«Я буду говорити про майбутнє. Наша команда планує зробити все для того, щоб цього року розпочалися офіційні перемовини для членства України в ЄС. Тому в порядку денному мають стояти і закон про Конституційний Суд, який ми подавали ще півтора роки тому. І закон про антимонопольне законодавство, тому що це забезпечить боротьбу з олігархами. Ми зробимо все для того, щоб олігархів з бюджету України не годували прості громадяни. Сьогодні 2 мільярди гривень йдуть на олігархічні телеканали. Ми запитуємо виборців не тільки „Європейської Солідарності“, а й кожного українця: а ви за це підписувалися?», — обурилася Ірина Геращенко.

За її словами, канал «Рада» має транслювати засідання Верховної Ради, має бути підзвітність і прозорість парламенту, і журналісти повинні повернутися в кулуари ВР.

«Ми зробимо все для того, щоб в Україні було не тільки міністерство ветеранів, а й ветеранська політика. Бо ми будемо країною ветеранів, і несправедливо, що сьогодні цим ніхто не займається. Ми сьогодні країна безіменних героїв. Тому що «герої» — якийсь Поворознюк, який з «вагнерівцями» може змагатися хіба що по кількості матюків у прямому ефірі. Але в «марафоні» немає людей, які реально сьогодні воюють, віддають своє життя за Україну. Ми зробимо все для того, щоб їхню пам’ять вшанувати — незалежно від партійних прапорів. Тому що в окопах люди не говорять про те, хто за кого голосував, хто кого підтримує, там всі працюють під одним прапором — під українським. Так само як і наша команда «Європейської Солідарності», — наголосила співголова фракції.

Схожі новини