Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина допоможе трьом селищам Херсонщини відновити інфраструктуру

Почнуть з базових потреб — заміни пошкоджених вікон, дверей, дахів…

В Україні стартувала соціальна ініціатива «Пліч-о-пліч», яка передбачає допомогу тилових регіонів у відбудові областей, які найбільше постраждали від війни. Львівщина допоможе відбудувати три населені пункти Херсонщини, які знищила російська артилерія та ракети — Таврійське, Нову зорю та Білу Криницю. Ситуацію на Херсонщині ускладнило руйнування Каховської ГЕС, внаслідок цього неможливо проживати на цій території, пошкоджено чимало інфраструктури.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

Фахівці ОВА, каже чиновник, вже були на Херсонщині, де вивчили ситуацію. Формують ремонтні бригади, які з наступного тижня відправляться в три села Херсонщини. Почнуть з базових потреб — заміни пошкоджених вікон, дверей, дахів, а тоді візьмуться за капітальне будівництво. Загалом планують відновити три сотні об'єктів. На відновлення об'єктів з обласного бюджету Львівщини виділено 10 мільйонів гривень. Чиновник каже, якщо буде необхідна більша сума — її виділять з обласного бюджету.

Часові рамки відновлення об'єктів такі. Житловий фонд — до старту опалювального сезону. Капітальні роботи триватимуть довше, оскільки значна частина об'єктів інфраструктури понищені повністю. Спершу треба виготовити проєктно-кошторисну документацію.

Проєкт «Пліч-о-пліч» об'єднує людей та органи місцевого самоврядування для відновлення, відбудови громад, які найбільше постраждали від наслідків російської агресії. Херсонщина, як один з найбільш постраждалих регіонів стане пілотним майданчиком для реалізації проєкту.

Схожі новини