Передплата 2024 «Добрий господар»

Прапор України з Бахмута — на саміт НАТО: команда українських бігунів передала стяг на кордоні з Польщею друзям з Литви

  • 02.07.2023, 10:45
  • 627

У пункті пропуску «Устилуг» учасники марафону «Піднімаю прапор за Україну в НАТО» передали український стяг литовським спортсменам

На українсько-польському кордоні прикордонники зустріли учасників ультрамарафону, який 25 червня стартував у Києві. Спортсмени долали маршрут з прапором України, який отримали від українських військових з Бахмута. Зокрема, маршрут пролягав через Київщину, Житомирщину, Рівненщину та Волинь.

Учора біля пункту пропуску «Устилуг» команда українських бігунів передала стяг друзям з Литви. Вони доставлять український прапор до Вільнюса, де планують його підняти до саміту країн НАТО, який має відбутися 11 липня.

«Цією акцією ми хочемо привернути увагу світової спільноти до війни в Україні і наблизити її можливість стати 33-м членом Північноатлантичного альянсу НАТО. У Литві люди повісять українські прапори на будинки, на балкони, на мости, коли відбуватиметься саміт НАТО, щоб всі делегації бачили прапори по всіх дорогах, де вони їхатимуть», — зазначив організатор забігу Дамінікас Кубіліус.

Схожі новини