Передплата 2024 ВЗ

«Українське слово не менш важливе, ніж зброя»

  • 24.06.2023, 09:05
  • 401

Петро та Марина Порошенки відвідали «Книжковий Арсенал»

П’ятий президент підкреслив — важливо продовжувати традиції цього вже культового книжкового форуму, незважаючи на війну. Він переконаний, що такі події зміцнюють Українську державу.

«Мене дуже турбували заклики не проводити „Арсенал“. Що я побачив тут сьогодні? Я сьогодні тут побачив підтримку армії. Особливо на волонтерських, на ветеранських стендах. Дуже зворушливо було для мене побачити книгу Гліба Бабича. Дуже важливо, щоб ми пам’ятали наших героїв, бо це — екстраординарна особистість», — зазначив Порошенко.

«Я сьогодні побачив реалізацію тієї справи, яку ми почали з 2014 року. Ніхто не вірив, що починаючи з 20 мільйонів книжок ми вийдемо на 53 мільйони в 2019 році. На жаль, зараз ця кількість падає. Але українське суспільство дуже потребує української книги. Я побачив армію, я побачив мову і я побачив віру. Віру в нашу перемогу, віру в нашу церкву, віру в Україну», — сказав п’ятий президент України.

«Сьогодні я тут зустрівся із сотнями, з тисячами фантастичних українських людей, на плечах яких тримається Україна — не менше, ніж вона тримається на плечах наших героїв на фронті. І з такими людьми на фронті, і з такими людьми на „Книжковому Арсеналі“ ми точно переможемо», — переконаний Порошенко.

Порошенко також поспілкувався із відомим Тік-Ток блогером Данилом Гайдамахою та обговорив, які книжки варто прочитати.

«Ні про що інше зараз ми, крім перемоги у війні і про підтримку Збройних Сил думати не можемо. Дехто казав, що зараз не час проводити „Книжковий Арсенал“. Думаю, що це величезна помилка, бо саме зараз будується фундамент держави, саме зараз будується фундамент нації. У кожного можуть бути ті чи інші уподобання, але я раджу прочитати українську книгу — справжню українську, українського автора», — закликав п’ятий президент України.

Схожі новини