Передплата 2024 ВЗ

Україна та Чехія домовилися про ремонт танків

  • 06.06.2023, 16:30
  • 395

Український державний концерн «Укроборонпром» і чеське збройове підприємство VOP CZ домовилися про спільний ремонт танків Т-64 на заводі у місті Новий Їчин, який розпочнеться незабаром

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомили у Міноборони Чехії.

Чехія на «Рамштайні» запропонувала розширити програму модернізації танків Т-72 для України

Контракт на ремонт та модернізацію танків Т-64 української армії уклали на основі меморандуму між VOP CZ та «Укроборонпромом» від лютого цього року.

Точна кількість техніки, яка зазнає капітального ремонту в Чехії протягом найближчих місяців, не може бути вказана з міркувань безпеки, адже танки відправляться безпосередньо на поле бою, кажуть у чеському Міноборони.

Ремонт триватиме до кінця 2023 рокк. Т-64, які вирушать на фронт в Україні, простояли на зберіганні десятки років та потребують повного демонтажу, заміни багатьох запчастин та повного відновлення боєздатності.

Цей проєкт є одним із перших конкретних результатів співпраці після створення так званого за оборонного кластеру для підтримки створення нових чесько-українських спільних підприємств для збільшення виробництва військової техніки для потреб ЗСУ.

У квітні повідомляли, що у межах угоди між польським збройовим концерном Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) та «Укроборонпромом» на польському бронетанковому заводі Bumar-Łabędy почалися роботи з капітального ремонту танків Т-64.

Схожі новини