Передплата 2024 «Добра кухня»

«Фраза „Я твоїша“ символізує максимальний рівень відданості чоловіку»

Дружина полоненого воїна присвятила йому збірку віршів

Фото Ніки Кічурки
Фото Ніки Кічурки

У Львові презентували поетичну книгу молодої київської поетеси Ніки Кічурки «Я твоїша». Пані Ніка — дружина захисника Маріуполя Геннадія з позивним «Репортер», яка дочекалась чоловіка з полону і присвятила йому свою дебютну збірку. Львів став другим містом після Києва, де Ніка Кічурка презентувала книгу «Я твоїша».

У книзі поетеса зібрала свої переживання у 54 віршах. Каже, що її збірка — про любов та війну, про те, як ми помираємо й народжуємось знову, ніби фенікси, а також про надлюдську силу, мрії, втому та про життя..

Ніка Кічурка — уродженка містечка Самбора Львівської області, вірші пише з десятирічного віку. Її коханий Геннадій — киянин. У розмові з журналістом «ВЗ» жінка розповіла, що давно мріяла видати свою збірку віршів і тут трапилася нагода. Чоловік, з яким у шлюбі два роки, перебував у полоні пів року. Зараз проходить курс лікування. Ніка каже, що Маріуполь для їхньої пари — не чуже місто. Після весілля молода сім'я житла там п’ять місяців і дуже полюбила місто.

Запитую про суть назви книги. «Запозичила її з вірша Ліни Костенко „Сонце моє, оченята карі“, де є фраза „Жінка — твоя, але я твоїша“, — наголошує авторка збірки віршів Ніка Кічурка. — Для мене фраза „Я твоїша“ символізує максимальний рівень відданості своєму чоловіку. Багато віршів написала тоді, коли чоловік вже був у полоні. Описала свої внутрішні переживання. Є вірші, які писала давніше. Це моя особиста лірика».

Схожі новини