Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Трускавці від Save the Children in Ukraine внутрішньо переміщені особи отримали майже два млн грн

Вже минув тринадцятий місяць, відколи росія віроломно напала на Україну. Кожен день війни приносить українському народу нові втрати та страждання. Внаслідок агресії мільйони наших співвітчизників, утікаючи від російських варварів, покинули насиджені місця

Дехто з цих людей за кордоном опинилися. Але левова частка переселенців, отримавши статус внутрішньо переміщених осіб, залишились в Україні. Всі вони потребують системної підтримки, організованої допомоги як від держави та приватних осіб, так і від відповідних міжнародних інституцій. Світ не залишився байдужим до страждань українців. Про це свідчать і результати роботи громадської організації YMCA Kyiv, яка у співпраці з міжнародною організацією Save the Children in Ukraine допомагає сім'ям з дітьми, які постраждали внаслідок цієї страхітливої війни. У рамках програми переселенців, починаючи з квітня минулого року по теперішній час, мали нагоду отримати по 2 тис. 200 грн на кожного члена сім'ї упродовж трьох місяців.

Допомога надавалась адресно. За умовами програми її могли отримати сім'ї з дітьми, які проживали в Хустському районі Закарпатської області та Дрогобицькому районі Львівської області, а також сім'ї, які потрапили під окупацію у певних районах Київської та Чернігівської областей. Грошову підтримку виплачено шести тис. осіб.

Згідно із меморандумом про співпрацю, який був підписаний між міським головою Трускавця Андрієм Кульчинським та YMCA Kyiv, один із центрів надання допомоги створено у місті-курорті. Функціонував він на базі управління культури Трускавецької міськради. Як поінформувала нас начальниця відділу культури, Заслужений працівник культури України Тетяна Татомир упродовж січня-березня ц. р. у місті «Нафтусі» допомогу отримали 786 осіб. Всього було виплачено 1 млн 729 тис. 200 грн. Ці кошти стали справжнім порятунком для тих, хто не може давати собі раду сам.

Схожі новини