Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Подарунок для путіна»: Чехія відправила Україні 15 протидронних систем

  • 30.03.2023, 17:15
  • 588

У межах ініціативи «подарунок для путіна» у країні зібрали 3,75 мільйона євро

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

«Чеська ініціатива Dárek pro Putina відправляє 15 комплексів протидії безпілотникам MR-2 Viktor від (чеської збройової компанії - ред.) Excalibur Army в Україну. На зброю встигла зібрати 3,75 мільйона євро на громадському зборі», — йдеться у повідомленні.

Мобільний комплекс Victor — це модернізований варіант чеської зенітної установки з парою кулеметів KPVT, які використовують боєприпаси калібру 14,5×114 мм для знищення повітряних або, за необхідності, наземних цілей.

Зенітний комплекс має міцну конструкцію та високу точність стрільби, ефективна дальність якої становить понад два кілометри. Victor оснащений денним та нічним зенітним прицілом, а також прицілом для стрільби прямою наводкою по наземних цілях.

Носієм комплексу є модифікований позашляховик Toyota з посиленою підвіскою та спеціальним адаптером на корпусі, що дозволяє здійснювати вогонь безпосередньо з автомобіля. Завдяки чотирилітровому двигуну та повноприводному механізму Victor дозволяє швидко пересуватися навіть у складних умовах місцевості.

Схожі новини