Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Міноборони закликають зберігати інформаційну тишу

  • 25.03.2023, 19:20
  • 722

У відомстві наголосили, що оприлюднювати стратегічні військові плани і задуми мають право верховний головнокомандувач, міністр Оборони та Головнокомандувач

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій. Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу», — зазначила Маляр.

«Я нагадаю, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати три особи в цій державі - Верховний Головнокомандувач(Президент), Міністр Оборони, Головнокомандувач. Всі інші - лише цитувати», — наголосила чиновниця.

Маляр додала, що не треба запитувати в ефірах експертів, а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії.

«У нас один стратегічний план — звільнити всі наші території. А деталі - то вже військова таємниця. Їх оприлюднюють три вказані особи, коли є така військова задача. Бо інформація — це теж зброя і ми нею теж воюємо», — резюмувала вона.

Схожі новини