Передплата 2024 «Добрий господар»

Байден і Трюдо пообіцяли підтримувати Україну, — ЗМІ

  • 25.03.2023, 11:45
  • 582

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і президент Штатів Джо Байден запевнили, що їхні країни «стоятимуть разом із Україною»

Байден і Трюдо. Скрін із відео
Байден і Трюдо. Скрін із відео

Зокрема, Трюдо сказав, що, як і США, Канада надала «значну військову підтримку» Україні, зокрема, артилерію, боєприпаси, бронетехніку і танки.

Він додав, що канадські збройні сили тренують українських військових з 2015 року.

«Як ви добре знаєте, пане президенте, Канада продовжуватиме стояти пліч-о-пліч з Україною, чого б це не коштувало», — наголосив Трюдо. «Разом ми обидва є партнерами, на яких Україна — і весь світ — може бути певними».

Прем'єр-міністр згадав про санкції та інші економічні заходи, які запровадили США, Канада та інші союзники, «щоб продовжувати виснажувати військову скарбницю рф».

Трюдо назвав Байдена «справжнім другом Канади», заявивши, що альянс «має більше значення, ніж будь-коли в цей відповідальний момент».

Тим часом Байден заявив, що президент рф володимир путін не досяг своїх цілей вторгненням в Україну.

«Знаєте що? Його прагнення до землі і влади поки що зазнала невдачі, — сказав американський лідер про путіна. — Любов українського народу до своєї країни переможе».

Байден повторив слова Трюдо про те, що США і Канада підтримують Україну.

«Ще раз підтвердимо, що ми будемо підтримувати смолоскип свободи, який яскраво горить, і підтримувати український народ», — наголосив Байден.

Президент також заявив, що рф не вдалося похитнути рішучість альянсу НАТО.

За його словами, США і Канада «збережуть наш альянс сильним і єдиним, і ми будемо захищати кожен дюйм території НАТО. Напад на одного — це напад на усіх».


Джерело:

Схожі новини