Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні загинув польський доброволець

  • 25.03.2023, 10:15
  • 713

На українському фронті загинув доброволець із Польщі. Ще двоє - поранені та перебувають у важкому стані. Також поранені двоє польських волонтерів

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це повідомив міністр канцелярії Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик.

«Загинув черговий український військовий — громадянин Польщі», — написав він.

Дворчик додав, що двоє інших польських громадян, які зазнали поранень на фронті декілька днів тому, все ще перебувають у важкому стані.

Ще одного з двох польських волонтерів-медиків потрапили під обстріл в зоні бойових дій, вивезли на лікування до Польщі. Іншого, важкопораненого, перевезли з Дніпра до Києва.

За даними журналіста Polsat News Матеуша Ляховського, загинув командир взводу Інтернаціонального легіону на ім'я Міхал. Він перебував в Україні із квітня минулого року. Через місяць у нього мав закінчитися контракт, і він планував повернутися до Польщі, аби передавати у польській армії досвід, здобутий в Україні.

За словами журналіста, декілька місяців тому Міхала поранили. Він міг відпочити довше, але перед Різдвяними святами повернувся на фронт.

«Він неодноразового говорив, що бореться за свободу України і безпеку Польщі», — наголосив Ляховський, зазначивши, що Міхал був скромним, дбав за свій особовий склад, був втіленням солдатської честі.

Місяць тому президент України вручив йому медаль «За відвагу».

Схожі новини