Передплата 2024 ВЗ

росія планує збільшити кількість військових, — розвідка

  • 18.03.2023, 10:20
  • 563

рф готується до більшого призову на військову службу, щоб задовольнити свої військові потреби

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Як відомо, 13 березня 2023 року депутати російської думи запропонували законопроєкт про зміну про зміну віку для призову на військову службу чоловіків до 21−30 років із нинішніх 18−27 років. Закон, скоріш за все, буде ухвалений і набуде чинності у січні 2024 року.

З радянських часів рі продовжувала проводити призови на військову службу двічі на рік. Вони відрізняються від виняткової «часткової мобілізації» резервістів з вересня 2022 року.

росія, як і раніше, офіційно забороняє призовникам брати участь у бойових діях в Україні. Проте, за даними британської розвідки, принаймні сотні людей відбули службу через адміністративну плутанину або після того, як їх змусили підписати контракти.

Чимало чоловіків віком 18−21 року нині претендують на звільнення від призову через вищу освіту. Влада, ймовірно, змінює вікову групу, щоб збільшити чисельність військовослужбовців, гарантуючи, що студенти зрештою будуть змушені служити

«Навіть якщо росія продовжить утримуватися від використання призовників на війні, додаткові призовники звільнять більшу частину професійних солдатів для участі у бойових діях», — зазначили у Міноборони Британії.

Схожі новини