Передплата 2024 «Добра кухня»

Продукти, небезпечні для сніданку у віці після 40 років

  • 16.03.2023, 08:00
  • 9 643

Людям, старшим за 40 років, краще відмовитися від вживання рафінованих продуктів з низьким рівнем клітковини, вважають дієтологи. Вибір продуктів на сніданок впливає на вагу, об'єм талії та стан здоров’я

Дієтологи радять людям цьо­го віку відмовитися від вживання на сніданок певного типу про­дуктів. Йдеться про рафіновані продукти, що містять дуже мало клітковини або практично по­збавлені її. Наприклад, випічка та інші вироби з білого борош­на, пластівці швидкого приго­тування. Клітковина підтримує здоров’я кишечнику, допома­гає регулювати рівень цукру у крові та дозволяє довше зали­шатися ситим — все це сприяє здоровій втраті ваги. Продукти з переробленого зерна, які її позбавлені, є поганим вибором для загального стану здоров’я, особливо, якщо потрібно скину­ти кілька кілограмів, — пояснили дієтологи.

Особливу небезпеку для здоров’я становлять всілякі со­лодкі пластівці. Їх поїдання веде до стрибка рівня глюкози у крові, а постійні сніданки з таких про­дуктів роблять організм резис­тентним до інсуліну, схильним до набору ваги та розвитку діабету 2 типу. Якщо вживаєте продукт без клітковини, його слід поєдну­вати з білком або продуктом, що містить клітковину, — це дозволяє уникнути різких стрибків цукру у крові.

Валентина Миколів.

Схожі новини