Продукти, небезпечні для сніданку у віці після 40 років
- 16.03.2023, 08:00
- 9 845
Людям, старшим за 40 років, краще відмовитися від вживання рафінованих продуктів з низьким рівнем клітковини, вважають дієтологи. Вибір продуктів на сніданок впливає на вагу, об'єм талії та стан здоров’я
Дієтологи радять людям цього віку відмовитися від вживання на сніданок певного типу продуктів. Йдеться про рафіновані продукти, що містять дуже мало клітковини або практично позбавлені її. Наприклад, випічка та інші вироби з білого борошна, пластівці швидкого приготування. Клітковина підтримує здоров’я кишечнику, допомагає регулювати рівень цукру у крові та дозволяє довше залишатися ситим — все це сприяє здоровій втраті ваги. Продукти з переробленого зерна, які її позбавлені, є поганим вибором для загального стану здоров’я, особливо, якщо потрібно скинути кілька кілограмів, — пояснили дієтологи.
Особливу небезпеку для здоров’я становлять всілякі солодкі пластівці. Їх поїдання веде до стрибка рівня глюкози у крові, а постійні сніданки з таких продуктів роблять організм резистентним до інсуліну, схильним до набору ваги та розвитку діабету 2 типу. Якщо вживаєте продукт без клітковини, його слід поєднувати з білком або продуктом, що містить клітковину, — це дозволяє уникнути різких стрибків цукру у крові.
Валентина Миколів.