Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

33 мільйони гривень: Дрогобич скерував на потреби армії

Дрогобич — місто з патріотичними традиціями. Це добре видно сьогодні. Не одна тисяча людей, які тут народились та живуть, добровільно поповнивши лави ЗСУ, дає рішучу відсіч російському агресору. Усі вони — герої

У місті, звісно ж, не забувають про тих, хто сьогодні захищає свободу та незалежність України, винищує окупантів на східних та південних територіях нашої держави. Ці люди — найкраща частинка нашого суспільства. Еліта нації. Власну кров проливають, часом і життя за Батьківщину віддають. Навіть діти, не кажучи вже про дорослих волонтерів, збирають кошти для потреб ЗСУ, беруть участь у патріотичних акціях. Немає дня, аби з Дрогобича до зони бойових дій не скерували призначені для захисників «вантажі» — автомобілі, маскувальні сітки, прилади нічного бачення, медикаменти, харчові продукти… Усім цим, мобілізуючи зусилля волонтерів, опікуються служби міської ради.

Водночас у міській раді, вишукуючи різні бюджетні можливості, надають фінансову підтримку ЗСУ. Торік, за словами міського голови Дрогобича Тараса Кучми, на реалізацію таких заходів виділено 23 млн грн.

Як буде у 2023 році?

На це запитання вже відповіли обранці об'єднаної територіальної громади. На недавній сесії міськради прийнято рішення про виділення 10 млн грн для потреб ЗСУ та Нацгвардії. Новий «транш» використають для зміцнення матеріально-технічної бази військових формувань, ремонт у місцях постійної дислокації, оснащення наших захисників необхідним обладнанням та на реалізацію заходів безпеки безпосередньо в громаді.

Схожі новини