Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія зараз має ресурси на інтенсивну війну протягом двох років, — розвідка Литви

  • 09.03.2023, 19:30
  • 947

Директор Другого департаменту оперативних служб при Міноборони Литви Елегіюс Паулавічюс закликає не втрачати пильність, оскільки рф ще не зазнала поразки у війні в Україні

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Попри послідовну та всебічну допомогу Україні, ми повинні постійно стежити за тим, як розвивається цей конфлікт. Поза всяким сумнівом, ми хочемо перемоги України, поразки агресора, однак сьогодні ми не можемо заспокоювати себе, що росія програє війну, що вона слабка, що небезпека зменшилася», — переконує Паулавічюс.

Він наголосив, що «Україна наразі ще не перемогла, а рф не зазнала поразки» та додав, що хоча рішення почати війну було стратегічною помилкою росії, ресурси для продовження війни у неї є.

«Війна буде дорого коштувати росії. Та рф окупувала і наразі тримає під контролем 1/5 території України. Не схоже, що вона втратила рішучість діяти далі. Тим більше, що ресурсів для тривалої війни у росії достатньо», — пояснив Паулавічюс.

Міністр уточнив, що рф зараз має ресурси на продовження інтенсивної війни протягом двох років. Про якість ресурсів не йдеться, але й стара техніка завдає великої шкоди. Тим часом російських військових зараз більше, ніж на початку війни.

«Тому всебічна військова, політична та економічна допомога Україні залишиться життєво необхідною для досягнення перемоги», — підсумував Паулавічюс.

Схожі новини