Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Став донором — отримав безкоштовні квитки на події

  • 08.03.2023, 16:45
  • 754

У Львові упродовж двох тижнів тривала донорська акція «Наповнення», у якій взяли участь понад 270 людей. Вони отримували за свою добру справу флаєри-квитки на концерти, виставки, вистави, екскурсії

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Запропонувала організувати таку акцію директорка Інституту стратегії культури Юлія Хомчин. Цю ініціативу Інституту вдалося втілити спільно із Львівською міською радою, Першим медоб'єднанням Львова та міськими установами культури. Так організатори намагалися подякувати тим, хто здає кров, та водночас сприяти розвитку культури донації у місті.

«Якщо зважити, що чи не кожен квиток був на дві особи (а деякі, сімейні, — на більшу кількість людей), то відвідати львівські театри, музеї, виставкові та концертні майданчики змогло (і ще зможе, бо деякі події попереду) кілька сотень людей. Та найважливішим підсумком є зібрана кров, що означає: чиєсь життя може буде врятоване! Це і цивільні пацієнт(к)и, і наші поранені захисники та захисниці», — розповіли в Інституті стратегії культури.

Під час «Наповнення» здавати кров приходилиі досвідчені донори, і «початківці» у цій справі; й поодинці, й цілими групами; і львів'ян(к)и, і представники інших міст (наприклад, Харкова); і цивільні, й військовослужбовці; і ті, хто знали про акцію, і ті, хто вперше почули про неї у пункті кровоздачі.

Колективно до донації приєдналися представники Дому Франка та Першого театру, рятувальної служби та Теруправління ДБР у Львові.

Схожі новини