Передплата 2024 «Добрий господар»

Захід має зробити все, щоб війна в Україні завершилася вже цьогоріч, — ексглава Генштабу Британії

  • 05.03.2023, 16:15
  • 714

Після успішного українського контрнаступу путін більше не засідатиме у кремлі. Тому Захід має зробити все, щоб війна завершилася вже цього року

Колишній голова Генштабу Великої Британії, генерал Річард Даннатт. Фото із мережі
Колишній голова Генштабу Великої Британії, генерал Річард Даннатт. Фото із мережі

Про це заявив ексголова Генштабу Великої Британії, генерал Річард Даннатт.

«Відверто кажучи, я вважаю, що ми зробили недостатньо. Ми повинні зробити якомога більше для того, щоб ця війна була завершена цього року», — впевнений Даннат.

Колишній британський генерал вважає, що вже наприкінці весни — на початку літа Україна може здіцснити успішний контрнаступ

«За умови, що це буде добре сплановано і доведено до кінця, а ми продовжимо надавати їм стільки обладнання та боєприпасів, скільки вони потребують», — зазначив він.

Ексгенерал впевнений, що тільки так є реальний шанс досягти вирішального результату на полі бою ще цього року.

«Не лише я вважаю, що кілька вирішальних ударів, завданих у певних точках на цьому дуже розтягнутому фронті по російській армії, цілком можуть мати ефект зламати моральний дух російського солдата і зламати хребет російській армії. Річ у тому, що вам не обов’язково суттєво розбивати армію всюди на полі бою. Ви просто повинні переконати достатню кількість солдатів, що вони програли, і коли вони думають, що програли, вони програли», — зазначив Даннат.

Щодо Путіна він переконаний, що незадоволені генерали можуть прогнати його з кремля.

«Я хотів би думати, що якщо контрнаступ українців буде достатньо добре спланований, підтриманий і виконаний, що путін не буде в змозі ухвалювати занадто багато рішень самостійно, що якщо його армія розвалиться і розбіжиться, то я думаю, що цілком ймовірно, що його також виженуть із кремля.

І ви також повинні оцінити: якщо це не буде путін і кремль, то хто ж це буде? Ну, чесно кажучи, я не знаю відповіді на це запитання. Але я б сказав, що, на мою думку, група людей, група лідерів, які найбільше незадоволені у росії зараз, — це вищий генералітет", — вважає Даннат.

Схожі новини