Передплата 2024 «Добра кухня»

Під Донецьком ЗСУ знищили майже цілий полк мобілізованих з Іркутської області росії, — ЗМІ

  • 03.03.2023, 17:30
  • 927

З 28 лютого на 1 березня мобілізовані з Іркутської області у складі полку 1439 першого та другого батальйону були на штурмі Авдіївського укріпрайону під Донецьком. Майже всі вони загинули

Фото із мережі
Фото із мережі

Про це повідомили родичі мобілізованих.

«Мій віддзвонився — уламкове, у шпиталі. Каже, від полку нічого не лишилося. Відомо поки що лише про двох поранених, інші або загинули, або кинуті там у важкому становищі. Йому дадуть лише тиждень! Потім знову кинуть «на передок», — розповіла дружина одного з мобілізованих.

Іркутські чиновники поїхали на окуповану частину Донецької області України, де мобілізовані скаржилися на командування. Вони планують «налагодити зв’язок» із полком.

27 лютого мобілізовані написали вже третє звернення до путіна зі скаргою на дії командування з так званої «ДНР».

Солдати, які перебувають під командуванням «Слов'янської бригади «ДНР», написали, що їх відправляють на штурм без розвідки, зв’язку та підтримки артилерії, а на скарги, що мобілізовані «не можуть виконати наказ», їм погрожують переслідуванням за дезертирство.

«Поїдете за статтею про дезертирство, у вас будуть неприємності з комендатурою і військовою поліцією, ми розформуємо вас по двоє людей і відправимо в наступ, із якого ви не повернетеся», — йдеться у зверненні.

Видання «Сибір.Реалії» пише, що у мобілізованих немає військової підготовки. Серед них здебільшого будівельники, водії, менеджери. Багатьом з них — за 40 років, у них є хронічні хвороби.

Мобілізовані стверджують, що командування забирає з поля бою тільки солдатів т. зв. «ДНР» із легкими пораненнями. Тяжкопоранених і вбитих залишають на позиціях, бо «бояться втратити техніку». Убиті росіяни вважаються зниклими безвісти, а поранених все ж евакуюють раз на добу на ношах.

Схожі новини