Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

путін хоче звинуватити Україну та Захід у загрозі для його країни, — аналітики

  • 28.02.2023, 09:30
  • 630

Американські аналітики вважають, що риторика президента рф володимира путіна спрямована на намагання звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню росії на тлі невдач загарбників на полі бою

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

російські офіційні особи пиширюють інформаційну операцію, яка помилково представляє війну рф в Україні як критично важливу для подальшого існування росії.

Аналітики нагадують, що в інтерв'ю телеканалу «Россия-1» путін сказав, що не знає, чи зможе «такий етнос, як російський народ, вижити в тому вигляді, у якому він існує сьогодні», якщо Заходу вдасться «зруйнувати російську федерацію і встановити контроль над її уламками».

Також заступник голови ради безпеки росії дмитро медведєв звинуватив Захід у розпалюванні нинішньої ситуації в Україні з часів розпаду СРСР і зробив висновок, що «спокійна міць нашої великої країни і авторитет її партнерів є запорукою збереження майбутнього всього нашого світу».

Риторика «путіна і медведєва є частиною інформаційної операції, яка представляє війну в Україні як екзистенціально важливу для подальшого виживання пострадянської росії, що, ймовірно, є спробою представити війну як таку, що має більш високі ставки для рф і Заходу, ніж є насправді», — йдеться у звіті.

Експерти припускають, що путін сподівається створити інформаційні умови для звинувачення України і Заходу в тому, що вони загрожують існуванню рф у відповідь на російські військові невдачі і підтримку Заходом українських перемог.

«Мова путіна мвє підживлювати підтримку війни в рф і розпалювати на Заході побоювання щодо нестабільності, яка настане після розпаду росії, щоб стримувати західну підтримку України і переконати Захід примусити Київ прийняти російські вимоги», — зазначили фахівці.

Схожі новини