Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У спеціальному слаломі в Бориславі перемогла команда буковельської ДЮСШ

Щойно завершилися змагання V-VI етапу Кубка України з гірськолижного спорту

Фото пресслужби Бориславської ТГ
Фото пресслужби Бориславської ТГ

Цього разу вони відбулися на схилах гірськолижного комплексу «Буковиця» в Бориславі, де упродовж трьох днів приблизно 150 учасників — представників найвідоміших лижних центрів країни — у безкомпромісній боротьбі виявили найсильніших у спеціальному слаломі.

Цьогорічний турнір — особливий. Він відбувся у час війни. Дуже важливо, як наголосив у своєму слові-зверненні до учасників змагань мер Борислава Ігор Яворський, що навіть за таких умов наша молодь має змогу брати участь у спортивних турнірах, жити повнокровним життям.

Найсильніших у Бориславі виявили серед учасників трьох вікових груп: 2009 — 2011 р.н., 2007 — 2008 р. н. та 2006 р.н. і старше. За підсумками загальнокомандних виступів перше місце здобули вихованці буковельської ДЮСШ. Друге - лижники з мукачівської школи вищої спортивної майстерності, третє - слаломісти з ужгородського центру олімпійської підготовки.

За підсумками індивідуальних змагань нагороджені 18 учасників.

Подивитися на слаломістів, підтримати своїх улюбленців, які упродовж трьох днів на максимальних швидкостях мчали на лижній трасі бориславського комплексу, прийшли багато людей. Цьому сприяли погодні умови — упродовж всіх трьох днів, скільки тривав турнір, світило сонце. В обідню пору ртутний стовпчик термометра підіймався до 8 градусів тепла. Все це, звісно ж, подобалося глядачам — уболівальникам, серед яких було багато дітей, але не допоміжним службам гірськолижного комплексу.

Аби турнір відбувся, за словами спортивного директора «Буковиці» Дмитра Мицака, довелося немало попрацювати. Всі снігові гармати, а їх у «Буковиці» аж 11, задіяли для того, щоб товщина снігового покрову на лижних трасах відповідала встановленим для такого виду змагань стандарту.

Гріхом буде, якщо хтось скаже, що снігу не вистачило. Навіть сьогодні, коли ллє дощ, лижний комплекс працює. «Сировину» для снігових гармат, яка ще збереглась у захищених від сонця та дощу гірських місцях, допоміжні служби знаходять.

Кубкові змагання у Бориславі відбулися, як наголошують організатори турніру, під знаком підтримки Державної прикордонної служби України. Учасники під час церемоніальних заходів схилили голову перед подвигом полеглих у теперішній війні з рашистами захисників-жителів Бориславської ТГ. Усі зібрані під час турніру кошти спрямують на придбання обладнання для новоствореної військової бригади, яка візьме участь у весняній контрнаступальній операції ЗСУ — остаточному звільненні нашої землі від ненависного окупанта.

Схожі новини

Читайте також

26.01.2024

Ніхто в Бориславі такого укриття не має

Історія ця почалась ще торік. Ставши переможцем оголошеного Благодійним фондом «Посмішка ЮА» конкурсу за правилами проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення основних потреб та потреб захисту постраждалих від конфлікту та переміщених дітей і їхніх сімей в Україні» Бориславський ЗЗСО № 3 єдиний на Дрогобиччині отримав фінансування на проведення комплексного ремонту свого укриття. Орієнтовна вартість проєкту — 1 млн 800 тис. грн