Передплата 2024 «Добра кухня»

У білорусі планують сформувати добровольчий загін, — ЗМІ

  • 21.02.2023, 19:15
  • 645

білорусь планує сформувати 150-тисячний добровольчий загін

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко наказав формувати нову добровольчу територіальну оборону, щоб усі вміли «володіти зброєю», були готові відповісти на акт агресії та охороняти громадський порядок у мирний час.

«Ситуація непроста. Я не раз говорив: кожна людина повинна вміти поводитися зі зброєю, — заявив лукашенко на засіданні ради безпеки. — Принаймні для того, щоб захистити свою сім'ю, якщо знадобиться, свій дім, власну ділянку землі і, якщо потрібно, свою країну».

Відомо, що лукашенко, який рік тому дозволив рф використати білорусь для введення військ в Україну, часто заявляв, що його армія воюватиме лише у випадку нападу на його республіку. Він наголосив, що «досвід» в Україні спонукає його до додаткового захисту.

Диктатор запевнив, що у випадку акту агресії відповідь буде «швидкою, жорсткою і адекватною».

Тим часом міністр оборони країни Віктор Хренін заявив, що в силах територіальної оборони буде 100 — 150 тисяч добровольців, а за потреби — і більше. Воєнізовані формування було б ідеально мати у кожному селі та місті.

лукашенко, який найдовше керує білоруссю — протягом 28 років, залежить від рф політично та економічно. Підтримка російського президента володимира путіна допомогла йому пережити масові продемократичні протести у 2020 році.

«Елементи холодної війни: гонка озброєнь і ядерний шантаж з боку лідерів окремих західних держав повернулися на сучасний міжнародний порядок денний», — наголосив лукашенко.

Відтак Європейський Союз та Штати запровадили проти білорусі санкції на мільярди доларів через її підтримку війни росії проти України.

Схожі новини