Передплата 2024 «Добра кухня»

На місці ринку «Добробут» буде супермаркет «Арсен»

Інвестор готовий вкласти 100 мільйонів гривень

"Добробут". Фото lviv.vgorode.ua
"Добробут". Фото lviv.vgorode.ua

Після кількарічних розмов і намірів, цього тижня у центрі Львова все-таки закрили ринок «Добробут». Цього разу начебто остаточно. На місці ринку планують відкрити продуктовий супермаркет «Арсен».

Нагадаємо, ділянка під ринком була спірною з часів футбольного Євро-2012. Там планували звести готель, згодом паркінг. Довкола ділянки було чимало судових справ… У січні цього року підприємці «Добробуту» зверталися до мерії з листом, пропонували зберегти ринок і робочі місця, через втрату яких «мільйони гривень не потраплять до держбюджету»… За приблизними підрахунками, без роботи опиняться 300 осіб (щоправда, людей, що працювали на базарі, обіцяють працевлаштувати у супермаркеті). Відкриття «Арсену» заплановане на червень 2023 року. Сума інвестицій цього проєкту — 100 мільйонів гривень.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

«Компанія „Євротек“ планує ремонт першого поверху будівлі продуктового ринку, де відкриють новий супермаркет „Арсен“,
— повідомила начальниця відділу маркетингу „Євротеку“ Катерина Кукош. — Згодом тут мають добудувати зі збірних конструкцій другий поверх і облаштувати торговельні павільйони. У планах також провести благоустрій території „Добробуту“, облаштувати зони відпочинку й дозвілля, зокрема для дітей. План модернізації ринку „Добробут“ передбачає створення 300 робочих місць. Орендарям-підприємцям нададуть переважне право орендувати нові торговельні павільйони. Працівникам орендарів і ринку, які на час ремонту не зможуть знайти роботу, запропонують працевлаштування у мережах супермаркетів».

Схожі новини