Передплата 2024 ВЗ

росія планує держпереворот у Молдові, — Санду

  • 13.02.2023, 13:30
  • 659

рф планує здійснити держпереворот у Молдові, зокрема — за допомогою протестів опозиції та використання людей із військовою підготовкою, а також громадян росії, білорусі, Сербії та Чорногорії, напасти на урядові будівлі та змінити владу у республіці

Президентка Молдови Мая Санду. Фото із мережі
Президентка Молдови Мая Санду. Фото із мережі

Про це заявила президентка Молдови Мая Санду.

Санду наголосила, що росія не вперше хоче дестабілізувати ситуацію у Молдові. Восени минулого року такі спроби були, але завдяки оперативному втручанню органів Молдови вони виявилися безуспішними.

«План рф на майбутній період передбачає диверсії із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для насильницьких дій, нападів на державні будівлі та захоплення заручників», — розповіла президент.

Вона зауважила, що за допомогою протестів опозиції росія має намір здійснити держпереворот у Молдові та змінити владу у Кишиневі.

«Документи від наших українських партнерів вказують на місця та логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян рф, Білорусі, Сербії та Чорногорії», — додала Санду

Президентка запевнила, що державні органи безпеки працюють над запобіганням цим провокацій і контролюють ситуацію.

Схожі новини