Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Іран постачає росії дрони за допомогою державних авіаперевезень, — ЗМІ

  • 13.02.2023, 08:45
  • 663

Іран передає рф власні бойові дрони для війни проти України за допомогою контрабандних шляхів. Йдеться про морські постачання та державні авіаперевезення

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Більшість дронів, що передалм в рф, таємно завантажили на іранські судна у базах на узбережжі Каспійського моря, а потім перевезли морським шляхом на борт російських кораблів. Інші надіслали іранськими авіалініями, які є власністю держави», — пишуть ЗМІ із посиланням на джерела.

За даними журналістів, щонайменше 18 дронів доставили на російські військові кораблі під час візиту російських технічних фахівців до Тегерану у листопаді, де їм показаои різні іранські технології. російська делегація, до якої входили 10 фахівців, відібрала шість дронів Mohajer-6 з радіусом дії до 200 кілометрів, здатних нести дві ракети, а також 12 дронів Shahed 191 and та Shahed 129, також класу «повітря-земля».

"На відміну від вже відомих дронів Shahed 131 та 136, які використовувала росія в атаках «камікадзе» проти цілей в Україні, нові дрони мають вищу висоту польоту, призначені для доставки бомб та повернення на базу", — йдеться у повідомленні.

Як зазначають ЗМІ, Іран також надсилав технічних спеціалістів до рф, щоб допомогти в експлуатації цих дронів. Здебільшого делегація складалася з трьох фахівців на кожен дрон, — загалом з 54-х осіб, які мали допомогти інтегрувати доставлені контрабандою бойові засоби для російських військових.

Із скороченням кількості ракет, які використовували для російських атак проти міст та інфраструктури України, росія звернулася до Ірану, а також до Північної Кореї для поповнення своїх арсеналів.

«Багато українців висловлюють побоювання, що рф планує започаткувати масштабну атаку в першу річницю цієї війни, — вже менш, ніж за два тижні», — додають ЗМІ.

Схожі новини