Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна потребує миру, але не на умовах росії, — Бербок

  • 11.02.2023, 18:30
  • 622

Україна та Європа потребують завершення війни, але не на умовах рф

Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок. Фото із мережі
Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок. Фото із мережі

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

«Продиктоване припинення вогню в нинішніх умовах, коли частина України окупована і продовжують летіти ракети та бомби, не є для миру в Україні, а для підкорення Української держави. Адже відсутність війни не означає автоматично мир у свободі. Продиктований мир протилежний справедливому миру. Тому що така концепція миру, продиктованого миру, визнає право найсильнішого і так порушує міжнародне право», — зазначила глава МЗС ФРН.

Вона наголосила на важливості продовження підтримки, адже «ми також відповідальні за те, чого не робимо».

«Якщо доводиться вибирати між правильним і кривдним, між агресором і жертвами — то ми на боці закону і на боці народу. Бо ми не приймаємо нічого в Європі чи будь-де ще у світі, де кордони пересуваються силою, і де невимовні страждання переживають мільйони людей. Ми не погоджуємося з тим, що володимир путін хоче нав’язати нам логіку минулих століть, згідно з якою право найсильнішого має більше значення, ніж міжнародне право», — зауважила дипломат.

Очільниця німецької дипслужби також заявила про необхідність на тлі порушення однією з найбільших країн світу міжнародного права більше інвестувати в інтегровану безпеку.

Вона акцентувала під час виступу на довірі до Німеччини як надійного партнера.

«Довіра наших партнерів до нашої країни є однією, можливо, навіть найважливішою валютою зовнішньої політики Німеччини… Для нас у Федеративній Республіці довіра є ключовою валютою», — впевнена Бербок.

Як глава МЗС, вона вважає своїм головним завданням і пріоритетом німецької дипломатії у 2023 році зміцнення міжнародного співробітництва та міжнародного права. Для міністра, за її словами, важливо мати можливість сказати людям у всьому світі, що вони можуть сподіватися на підтримку Берліна. Адже тим часом, коли в Європі вирує війна, довіра є спільним страхуванням життя.

Україна не лише захищає мир у своїй державі, а й свободу.

Схожі новини