Передплата 2024 «Добрий господар»

росіяни імітують злети МіГ-31К у білорусі, — Беларускі Гаюн

  • 11.02.2023, 16:15
  • 737

російські та білоруські військові розпочали імітувати зліт МіГ-31К під час зльотів літаків інших типів

МіГ-31К. Фото із мережі
МіГ-31К. Фото із мережі

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

«Учора ми повідомили про два групових вильоти авіації пкс рф із аеродрому Мачулищі о 13 і 16 годині. Ці вильоти мали кілька дивацтв, на які ми згодом звернули увагу (найочевидніше — вони не повернулися в Мачулищі). Можна було подумати, що МіГи полетіли у росію або впали в болото, але ситуація інша. Вильоти авіації справді були, і джерела про них повідомляли, за що вкотре спасибі кожному, але вчора вранці в Мачулищі з Барановичів прилетіла група винищувачів. Протягом дня ці винищувачі здійснювали злети з аеродрому Мачулищі, і звук зльоту був вкрай схожий на злети МіГ-31К і А-50.

Ми вважаємо, що вчора винищувачі з Барановичів, на аеродромі в Мачулищах мали тренувально-імітаційні вильоти. І, дуже ймовірно, мета була зімітувати зліт МіГ-31К при зльоті стандартного винищувача типу Су.

Різні фактори свідчать про те, що наша теорія правильна і в цьому випадку вкрай складно було відрізнити Су від МіГ без візуального спостереження (яке неможливе через туман, сніг, дощ і тд).", — йдеться у повідомленні.

Під час зльоту МіГ-31К, який є носієм ракет «Кинджал», завжди оголошують повітряну тривогу по всій Україні.

Схожі новини