Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія може передати Україні ракети , — ЗМІ

  • 11.02.2023, 15:45
  • 626

Наразі у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії з цього приводу тривають дискусії

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Ріші Сунак пообіцяв направити Україні більше військової допомоги після візиту президента Зеленського до Великої Британії цього тижня. Зараз тривають дискусії про те, чи повинні вони включати протикорабельні ракети Harpoon або Storm Shadows класу повітря-поверхня», — йдеться у повідомленні.

Тим часом джерела в українській обороні підтвердили виданню, що ЗСУ будуть готові використовувати ракети для удару по окупованому рф півострову Крим після попередження Зеленського про те, що зброю великої дальності від західних союзників можна використовувати для завдання ударів «по окупованих територіях».

Як відомо, Україна потребує далекобійної зброї, щоб продовжувати знищувати російські склади із боєприпасами, які окупанти намагаються відсунути від лінії фронту.

«Ми хочемо дати українцям щось, що може вдарити по цілі на відстані понад 100 кілометрів, але з не такою великою дальністю, щоб завдавати ударів по росії», — наголосив експерт RUSI Сідхарт Каушал.

Дальність протикорабельних ракет Harpoon — до 240 км, крилатих ракет Storm Shadow — понад 560 км. Їх можна запускати з наземних пускових установок.

Схожі новини