Передплата 2024 «Добрий господар»

Намагалась отруїти українку: у США засудили росіянку

  • 11.02.2023, 14:45
  • 1 465

росіянка Вікторія Насирова, яка мешкає у Нью-Йорку, у 2016 році намагалася вбити свого косметолога, українку Ольгу Цвик, аби жити за її паспортом

Насирова (праворуч) намагалася отруїти Цвик (ліворуч). Фото із мережі
Насирова (праворуч) намагалася отруїти Цвик (ліворуч). Фото із мережі

47-річна Вікторія Насирова — родом з міста Армавір у Краснодарському краї. Вона переїхала до США з росії, де її вже розшукували за інше вбивство.

28 серпня 2016 року Насирова доставила у будинок Ольги Цвик в районі Форест-Гіллз у Квінсі чізкейк.

Коли Ольга з'їла чізкейк, їй стало погано. Жінка знепритомніла. Подруга жінки знайшла її у ліжку майже у комі та відвезла до лікарні.

Українку врятували. Та, коли вона повернулась додому, то виявила, що її паспорт, дозвіл на роботу, золота каблучка та інші коштовності зникли.

Експерти дослідили залишки десерту на контейнері і виявили, що вони містять феназепам — сильнодіючий транквілізатор.

Вікторію Насирову заарештували.

«Присяжні зрозуміли обман і схеми підсудної. Вона підсипала смертельний наркотик у шматок чізкейка, щоб вкрасти найцінніше, що було у жертви — її особистість. На щастя, Ольга Цвик вижила, і отрута привела до злочинниці», — повідомила Кац.

Присяжні визнали Насирову винною за кількома пунктами, зокрема — замах на вбивство, напад і незаконне позбавлення волі. Суд вже обирає їй покарання і має оголосити його 21 березня.

росіянці загрожує до 25 років ув’язнення.

«Хоча ми розчаровані вердиктом присяжних, поважаємо його та обмірковуємо наші подальші дії», — пояснив адвокат обвинуваченої Крістофер Хойт.

У 2014 році Насирову звинуватили в отруєнні сусідки у Краснодарі. Донька вбитої, яка живе у США, розповіла про цю справу детальніше в інтерв'ю CBS News у 2017 році.

Вікторія здружилася зі своєю сусідкою Аллою Алєксєєнко, яка жила у квартирі навпроти. Насирова розповідала, що хоче поїхати до Нью-Йорка, і брала у сусідки шуби та гроші, обіцяючи передати це як подарунок її доньці. Потім Алєксєєнко «загадково» зникла, а з її квартири викрали заощадження і цінності.

Насирова була останньою, хто бачив Алєксєєнко живою. Донька вбитої заявляла, що квартира матері була ідеально відмита, а на стіні нібито було нашкрябане послання від матері - слово «деньги».

росіянка заперечувала свою причетність до вбивства, а російська поліція не розслідувала справу належно. Згодом російські детективи таки знайшли докази провини Насирової - камери зафіксували труп на передньому сидінні її машини. У 2015 році знайшли й рештки тіла вбитої, але підозрювана у вбивстві втекла.

Як розповіла донька Алєксєєнко, один із російських «поліцейських» мав інтимні стосунки з Насировою, і їй вдалося виїхати з країни, бо він допоміг.

Вікторія підробила документи і вирушила до Мексики, а потім — у Нью-Йорк, де знайомилася з чоловіками онлайн та надавала секс-послуги.

Також жінка була активною у Facebook під чужим іменем та публікувала свої фото.

Схожі новини