Передплата 2024 «Добра кухня»

Чому «вагнерівці» припиняють вербувати в’язнів: припущення британської розвідки

  • 11.02.2023, 12:15
  • 751

У британській розвідці припускають, що на призупинення масового набору російських в’язнів у ПВК «Вагнера» для війни проти України могла вплинути конкуренція між керівником терористичної групи євгеном пригожиним та міноборони рф, а також ситуація на на фронті

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це йдеться в огляді Міністерства оборони Британії.

Як відомо, 9 лютого очільник групи «Вагнера» євген пригожин заявив, що набір в’язнів у лави угруповання призупиняють.

Раніше британська розвідка писала про опубліковані дані російської пенітенціарної служби, які вказують, що пік набору в’язнів до «Вагнера» був восени, а у грудні зменшився.

«Звістки про тяжкі реалії служби «вагнерівців» в Україні, напевно, якось дійшли до ув’язнених і зменшили кількість охочих. Основний фактор у припиненні цієї схеми, ймовірно — все більш пряме суперництво між міноборони росії і групою «Вагнера». Також зараз регулярна армія, схоже, використовує чимало резервістів, яких призвали у межах «часткової мобілізації», — зазначають в огляді.

У британській розвідці додали, що військово-політичне керівництво рф, вочевидь, опинилося перед складним вибором: або продовжувати виснажувати наявні ресурси і звужувати цілі своїх військових операцій, або ж розпочинати нову хвилю мобілізації.

Схожі новини