Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Саакашвілі не звільнять, — президентка Грузії

  • 08.02.2023, 15:45
  • 724

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що колишнього главу держави, громадянина України Міхеїла Саакашвілі не звільнять з ув’язнення навіть з її помилуванням

Скрін відео
Скрін відео

Зурабішвілі виступила із заявою щодо рішення суду у справі Саакашвілі. Вона зазначила, що не може обговорювати справедливість чи несправедливість цього рішення, однак, за її оцінкою, цим рішенням грузинський народ було засуджено до того, щоб ходити замкнутим колом і залишитися заручником цієї ситуації.

Зурабішвілі заявила, що Саакашвілі не можуть звільнити навіть у випадку помилування, адже його обвинувачують ще у трьох справах.

«Переведення стрілок на президента нічого не дасть, окрім як укотре введе громадськість в оману. Начебто всі, і ті, й інші, не знають, що Михеїла Саакашвілі не звільнять за президентським помилуванням», — заявила Зурабішвілі.

«Жодне президентське помилування не допоможе цій взаємній дискредитації, бо це лише вираження індивідуальної та особистої волі президента, а не ознака нового підходу режиму чи реальної деполяризації, яку вимагає від нас Європа», — підкреслила вона.

Також Зурабішвілі додала, що «країна не зможе відновити своє обличчя і репутацію» з помилуванням.

У тому, що довіра до Грузії похитнулася, Зурабішвілі звинуватила як правлячу партію, так і опозицію.

«Усі повинні перестати спекулювати і грати з майбутнім цієї країни, взяти на себе відповідальність і перестати псувати її імідж. Це питання потрібно прибрати з політичного порядку денного Грузії і дати цій країні можливість дихати, жити, розвиватися і отримати статус почесного кандидата в Євросоюз!» — зазначила Зурабішвілі.

Схожі новини