Передплата 2024 ВЗ

В Україні оновили порядок бронювання військовозобов‘язаних

  • 05.02.2023, 16:45
  • 1 134

Відтепер підприємства, які належать до критично важливих, виконують мобілізаційні завдання або виробляють товари, роботи та послуги для військових, можуть забронювати до 50% своїх військовозобов'язаних працівників максимум на шість місяців

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

У повідомленні йдеться, що новий порядок дозволить виконати два основних для країни завдання: забезпечити обороноздатність країни, зберегти та посилити потенціал ЗСУ, а також гарантувати стабільну роботу економіки.

«Військовозобов'язані керівники підприємств, установ і організацій та їхні заступники, а також працівники підприємств, установ і організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджує Міненерго, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності», — наголосили у пресслужбі.

Також до підприємств, установ і організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджує Міненерго, не застосовують обмеження щодо кількості військовозобов'язаних.

Відповідне рішення ухвалюють керівники органів держвлади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, і вони відповідають за внесення військовозобов'язаних працівників до списків, а також за відповідність облікових даних військовозобов'язаних і військово-обліковиї документів.

Неправдиві дані у відповідному рішенні Мінекономіки щодо бронювання можуть стати підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік.

Схожі новини