Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Міноборони пояснили новий порядок додаткових виплат військовим: деталі

  • 04.02.2023, 17:15
  • 985

Як відомо, Міністерство оборони зменшить додаткові виплати тим військовослужбовцям, які перебувають поза межами бойових дій

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відтак, грошову винагороду не виплачуватимуть військовим, які служать у частинах та підрозділах не у складі Сил оборони або резерву Головнокомандувача і перебувають поза межами районів бойових дій. Йдеться про навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо.

У Міноборони зазначили, що для військових на фронті сума винагороди не зміниться — вони й надалі отримуватимуть по 100 тисяч гривень. Як і сім`ї полонених або зниклих безвісти. Однак з 1 лютого грошове забезпечення військовослужбовців зросте у середньому на 50%.

Отож, якщо військовослужбовець отримував 13 тисяч гривень — мінімальне грошове забезпечення, то з 1 лютого він отримуватиме мінімальне забезпечення понад 20 тисяч гривень.

На передовій військовослужбовець з мінімальним грошовим забезпеченням 20 тисяч гривень отримуватиме разом із додатковою нагородою 100 тисяч гривень — 120 тисяч гривень на місяць.

Окрім військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях на лінії зіткнення, 100 тисяч гривень також будуть отримувати за час виконання бойових завдань:

  • військовослужбовці ракетних військ і артилерії;
  • льотчики за час виконання польотів у районах ведення бойових дій;
  • моряки;
  • військові медики (цьогоріч для них сформували окрему категорію як військовослужбовців, які матимуть винагороду 100 тисяч гривень щомісяця);
  • зенітно-ракетні війська і протиповітряні війська, які виконують завдання у районі бойових дій.

Військовослужбовці отримуватимуть щомісячну додаткову винагороду 30 тисяч гривень, якщо вони служать у підрозділі у складі угруповань Сил оборони країни або в резерві Головнокомандувача Збройних Сил. і який не перебуває у районі бойових дій, але за умови бойових спеціальних завдань, згідно з наказами командирів підрозділів бойових частин.

Заступник начальника управління соціальної підтримки, начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати Міноборони Олег Рогаль, також розповів: якщо військовослужбовець перебуває на лікарняному і не виконує ніяких бойових завдань, то за період лікування він не отримуватиме 30 тисяч гривень винагороди.

«За весь час лікування військовослужбовець, який отримав поранення, контузію або травму, пов’язану із захистом Батьківщини, він отримає 100 тисяч гривень. Також ця винагорода зберігається за час відпустки після лікування, якщо поранення було важким. Ступінь важкості поранення визначають військові лікарські комісії», — пояснив Рогаль.

Схожі новини