Передплата 2024 ВЗ

Мешканців уже приватизованого готелю «Власта» обіцяють не виселяти

За місяць сім'я військових платить за готельний номер майже 6000 гривень

Фото з відкритих джерел 
Фото з відкритих джерел 

Посадовці регіонального відділення Фонду державного майна у Львівській, Закарпатській та Волинській областях почали ініціювати робочі зустрічі з мешканцями готелю «Власта», який минулого тижня за 115 мільйонів гривень придбала на онлайн-аукціоні київська компанія «Магнус Трейдінг Україна». У Фонді держмайна офіційно запевнили: виселення мешканців приватизованого готелю не планується. Але наскільки це можливо, зважаючи на те, що тепер готель має нового власника?

«Львівське регіональне відділення Фонду держмайна створює ініціативну групу, яка оперативно розв’язуватиме питання проживання мешканців готелю. До неї увійдуть мешканці готелю, представники ФДМУ, Львівської ОВА та нового власника готелю, — повідомила в. о керівника Львівського РВ ФДМУ Оксана Іватьо. — Це буде механізмом для розв’язання проблемних питань».

Львівський бізнесмен, юрист, екскандидат на посаду міського голови Назарій Брезіцький (претендував на майновий комплекс готелю, але на прохання керівництва Першого територіального медоб'єднання відмовився від участі в аукціоні) повідомив «ВЗ», що зараз у готелі мешкають понад сто сімей, серед яких вимушені переселенці, сім'ї військових з інших міст України. Десять готельних номерів, каже Брезіцький, займають студенти військових кафедр. Назарій має при готелі школу. Каже, наразі представники київської фірми, які купили готель, не зв’язувалися з ним щодо обговорення умов майбутнього сусідства. «Чекаю на дзвінок», — сказав Брезіцький.

Начальник регіонального відділення Фонду державного майна у Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець розповів «ВЗ», що частина мешканців готелю мають укладені договори на проживання на різний термін — на три місяці й на рік. Повідомив, що проживання там не безплатне. За місяць сім'я військових платить за готельний номер 5,9 тисячі гривень. І це без кухні та вигод у номері. Для порівняння, зараз бюджетна однокімнатна квартира у Львові коштує 7−8 тисяч гривень у місяць.

«Інвестор, який придбав готель, знає про те, що там мешкають люди. Його повідомили про це ще на етапі конкурсу, — каже пан Калинець. — Ніхто людей з готелю не виганяє. Я особисто спілкувався з представником інвестора. Він запевнив мене, що зараз не планують розривати з людьми договори оренди, а потім — побачать. Переконаний, ситуація буде вирішена коректно, спокійно, відповідально…».

За словами чиновника, наразі столичний покупець готелю у державний бюджет не заплатив. На це за законом має два тижні. «До 115 мільйонів гривень за лот додайте ще 20 відсотків податку, — рахує Калинець. — І плюс 8 мільйонів гривень боргу „Власти“. Загалом виходить майже 150 мільйонів гривень».

Схожі новини