Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія пропонує збудувати у Польщі завод для виробництва зброї для ЗСУ

  • 27.01.2023, 14:30
  • 700

У Польщі має бути «величезний завод з виробництва зброї», щоб допомогти Україні виграти війну

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це заявив голова комітету з оборонних питань парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд.

Він зазначив, що західні уряди продемонстрували відсутність стратегічної далекоглядності у своїх планах допомогти Україні «вижити і процвітати».

Також Еллвуд підтримав рішення про постачання основних бойових танків західного виробництва, але заявив, що модель постачань Україні з різними ланцюжками поставок і типами боєприпасів «нежиттєздатна».

"Це просто недоцільно у перспективі. Танки сьогодні - так. Але нам потрібна стратегія, щоб переконатися, що Україна зможе захистити себе", — зауважив він.

В умовах, коли західні військові запаси зменшуються, Еллвуд вважає, що створення збройового заводу у Польщі може допомогти перетворити українські збройні сили на більш незалежну армію.

Концепція може базуватися на прикладі заводу з виробництва мікрочіпів, відкритого Тайванем у США, який побоюється, що китайське вторгнення може відрізати його від Заходу.

«Давайте зробимо те ж саме з Україною, щоб вони могли закуповувати власне обладнання за своїми специфікаціями, можливо, за стандартом НАТО, і мати постійно захищений ланцюжок поставок», — наголосив Еллвуд.

Схожі новини