Передплата 2024 «Добрий господар»

Лікарні у готелі «Власта» не буде…

За 115 мільйонів гривень об'єкт купила столична фірма, що торгує сільськогосподарською сировиною і живими тваринами

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

На майданчику ProZorro фінішував аукціон із продажу цілісного майнового комплексу готелю «Власта», який належав Міноборони. Результат аукціону вразив: 23 учасники, під час торгів вартість об'єкта зросла від стартової ціни 7 мільйонів гривень аж у 16 разів! Готель «Власта» за 115 мільйонів гривень придбала київська компанія «Магнус Трейдінг Україна», яка належить київському бізнесмену Олегу Діденку. У 2014−2020 роках був директором з проблемної заборгованості, газорозподільних систем і роздрібного газопостачання НАК «Нафтогаз України». Його звільнили з посади на тлі скандалу з приводу купівлі розкішного авто Bentley. Кілька разів безуспішно балотувався до Верховної Ради.

За інформацією YouControl, ТзОВ «Магнус Трейдінг Україна» зареєстроване 3,5 року тому у Києві. Основний вид діяльності - посередництво у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами. Фірма-переможець має також виплатити всі борги збанкрутілого львівського готелю, а це ще 8 мільйонів гривень.

Начальник регіонального відділення Фонду державного майна у Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець розповів «ВЗ»:

"Переможець торгів має 20 робочих днів на сплату вартості лота після завершення аукціону. Після надходження коштів до бюджету з переможцем підписують договір купівлі-продажу. Якщо переможець з певних причин не сплачує коштів, то втрачає гарантійний внесок у розмірі 20% від стартової ціни, який переказується до бюджету, а також не зможе більше брати участі у приватизації цього об'єкта".

Друге місце за запропонованою ціною за готель зайняла львівська «Компанія Будресурс» (105 млн грн). Власниками фірми є місцеві бізнесмени Юрій і Остап Доскічі. Нагадаємо, на «Власту» також претендувало Перше медичне об'єднання Львова — аби облаштувати у будівлі готелю сучасну реабілітаційну лікарню. Об'єднання взяло участь в аукціоні з пропозицією 57 млн грн.

За день перед аукціоном депутати провели позачергову сесію Львівської міської ради, де погодили те, що Перше ТМО братиме участь в торгах. ЛМР спільно з Першим медичним об'єднанням міста Львова раніше заявляли, що хочуть отримати у власність 12-поверхове приміщення — аби розміщувати там хворих, що пролікувалися, для реабілітації, а також їхніх родичів.

Схожі новини