Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Facebook та Instagram можуть скасувати заборону на фото оголеного тіла

  • 19.01.2023, 20:15
  • 950

Керівництво соцмереж планує змінити правила щодо публікації світлин оголених грудей у Facebook та Instagram

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відомо, що наглядова рада, яка консультує компанію Meta, рекомендувала їй змінити стандарти щодо зображення оголеного тіла і сексуальної активності дорослих.

Зміни пропонують для того, щоб компанія керувалася чіткими критеріями, які відповідають міжнародним стандартам у галузі прав людини.

Рішення ухвалили після того, як Facebook цензурував 2 пости з акаунту американської пари трансгендера і небінарної людини. На фото пора позує топлес, але з прикритими сосками. Світлини опубліковані на підтримку трансгендерів, для збору коштів на операцію.

Facebook отримав скарги на світлину від користувачів, потім він її змінив і видалив через систему штучного інтелекту. Після того, як пара оскаржила це рішення, Meta врешті-решт їх відновила.

Комісія встановила, що «політика соцмереж ґрунтується на бінарному погляді на гендер і відмінності між чоловічим і жіночим тілом», що робить правила проти оголення сосків «нечіткими», якщо йдеться про інтерсексуальних, небінарних і трансгендерних користувачів.

Вона рекомендувала Меta «визначити чіткі, об'єктивні, поважні до прав людини критерії» щодо модерації оголеного тіла, «щоб до всіх людей ставилися відповідно до міжнародних стандартів у галузі прав людини».

«Ми постійно розвиваємо нашу політику, щоб зробити наші платформи безпечнішими для всіх», — наголосив представник компанії Meta.

Він додав, що вони можуть зробити більше для підтримки ЛГБТ спільноти, а це означає співпрацю з експертами та організаціями, що захищають їхні інтереси, щодо вдосконалення роботи.

У Meta зауважили, що пара, яка збирає кошти на операцію на грудях, — це не те саме, що людина, яка пропонує секс онлайн, але штучний інтелект компанії спочатку не побачив різниці в дописі.

У Меta є 60 днів, щоб публічно відреагувати на рекомендації наглядової ради.

Хоча адвокати компанії можуть підтримати рекомендацію, є запитання щодо того, як працюватиме автоматизована система модерації контенту Meta.

Схожі новини