Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США просять війська у Південній Кореї передати озброєння для України

  • 19.01.2023, 19:45
  • 658

Пентагон попросив свої війська, які дислокуються у Південній Кореї, надати обладнання для допомоги Україні у війні проти рф

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відтак, Збройні сили США у Кореї (USFK), які мають майже 28 500 військовослужбовців у Південній Кореї, заявили, що це рішення є частиною зусиль США щодо матеріально-технічної допомоги Україні.

«Це не має жодного впливу на наші операції та нашу здатність виконувати наші непохитні зобов’язання щодо захисту нашого союзника, Республіки Корея», — наголосив речник ЗС США полковник Айзек Тейлор.

USFK відмовився надати більш детальну інформацію, зокрема — про які типи обладнання йдеться, скільки їх попросили або вже передали.

Заява з’явилася після того, як раніше цього тижня газета New York Times повідомила, що Штати перевозять боєприпаси з Ізраїлю і Південної Кореї в Україну для використання у війні проти росії.

На запитання про це повідомлення, міністерство оборони Південної Кореї заявило, що тісно координує свої дії зі США для підтримки боєготовності.

Політика Південної Кореї полягає в тому, щоб не постачати Україні летальну зброю. Сеул намагається уникати антагонізму з рф як з економічних причин, так і через вплив, який росія може мати на Північну Корею.

Один з американських чиновників раніше заявляв, що США має переговори з Південною Кореєю про купівлю артилерійських снарядів для відправки в Україну, хоча країна наполягає на тому, що кінцевим користувачем боєприпасів мають бути Штати.

Схожі новини