Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ракетний удар по Дніпру: у рф масово з’являються стихійні меморіали

  • 18.01.2023, 19:30
  • 708

У російських містах почали з’являтися стихійні меморіали в пам’ять про людей, які загинули внаслідок російської атаки на Дніпро. Однак російські силовики розбирають квіти і «полюють» на тих, хто їх приносить

Фото з мережі
Фото з мережі

У Краснодарі стихійний меморіал з’явився біля пам’ятника поету Тарасу Шевченку. До нього люди приносили квіти, свічки та дитячі іграшки. Біля пам’ятника поставили фотографію зруйнованого будинку.

У Санкт-Петербурзі стихійний меморіал теж з’явився біля пам’ятника Шевченку: поруч із ним петербуржці свічками виклали слово «Дніпро».

У Єкатеринбурзі меморіал у пам’ять про загиблих у Дніпрі з’явився біля пам’ятника жертвам політичних репресій.

Жителі москви приносили квіти, свічки та іграшки до пам’ятника Лесі Українки. Проте у ніч на 18 січня стихійний меморіал прибрали співробітники комунальних служб.

В москві біля стихійного меморіалу чергує поліцейський автозак. Напередодні російські поліцейські затримали чотирьох осіб.

Одному з них закидають дрібне хуліганство, його залишили у відділі поліції до ранку. Що сталося з іншими затриманими, невідомо.

«Весна» повідомляє, що після затримань біля першого меморіалу жителі Москви стали приносити квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Схожі новини