Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія готується до випробувань новітньої торпеди «судного дня», — розвідка США

  • 16.01.2023, 16:30
  • 776

Відомство має дані щодо можливого невдалого випробуванням нової російської торпеди з ядерним зарядом «Посейдон», яку мав протестувати атомний підводний човен «Бєлгород»

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

США упродовж кількох тижнів спостерігали, як російський флот готується до тесту нової ядерної торпеди на полігоні в морях Північного Льодовитого океану, проте запуск так і не відбувся.

Відтак, кораблі флоту і «Бєлгород», який може запускати безпілотні підводні апарати, зокрема — «Посейдон», повернулися на постійне місце дислокації.

У розвідці США переконані, що випробування не відбулися через технічні труднощі. Штати не вважають, що рф планувала детонацію ядерного пристрою, проте випробування були потенційно небезпечними, оскільки несправність ядерної рухової установки «Посейдона» може спричинити радіаційне забруднення.

У США кажуть, що військова промисловість росії через санкції переживає важкі часи. Їй бракує високотехнологічних військових компонентів, що вказує на занедбаний стан російського стратегічного флоту.

Джерела CNN пишуть, що росія може спробувати знову організувати випробування, але, ймовірно, не взимку, оскільки полігон незабаром покриється льодом.


Джерело: CNN

Схожі новини