Передплата 2024 ВЗ

росіяни поширюють цитату посла України Пристайка про «величезні втрати ЗСУ заради інтересів Заходу». Насправді він такого не говорив

  • 16.01.2023, 23:30
  • 827

Пропагандисти розповсюджують взяту з контексту цитату посла України у Британії Пристайка, стверджуючи, що ЗСУ нібито «визнали величезні військові втрати». Вони говорять, ніби Пристайко зазначив, що українські війська «втрачають людей направо і наліво заради інтересів Заходу»

Як зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake, російські ЗМІ маніпулюють вирваною з інтерв'ю виданню Newsweek цитатою.

Він пояснював, що Україна не бажає йти на поступки кремлю та давати час для перегрупування окупантам.

Дипломат зазначав, що Україна через російські бойові дії та масові ракетні обстріли мирних міст втрачає величезну кількість людей — як військових, так і цивільних.

«Ми втрачаємо людей направо і наліво. Ми не афішуємо, скільки із загиблих військових чи цивільних, але ви можете собі уявити, що цифри величезні. Наші міста — деякі з них повністю зруйновані. Якщо ми зупинимося зараз для будь-яких мирних переговорів, росіяни спробують зберегти захоплені землі - ті, які їм вдалося захопити на цей час», — говорив Пристайко насправді.

Схожі новини