Передплата 2024 ВЗ

«Удар відплати» та обвинувачення українських сил ППО: як російські пропагандисти брешуть про трагедію в Дніпрі

  • 15.01.2023, 22:00
  • 655

У суботу, 14 січня, росія влучила ракетою по дев’ятиповерхівці в Дніпрі. Кількість загиблих сягнула 23 осіб, пораненя отримали 72 людини

Це — чергова трагедія українського народу, над якою насміхаються росіяни, самі ж її і спричинивши.

Загальну тональність публікацій у Telegram-каналах пропагандистів задав Readovka, що назвав обстріл «ударом відплати». Аналогічні повідомлення з’являлися на основних новинних сайтах рф.

Telegram-канали також стверджували, що удари 14 січня були спрямовані проти енергетичної інфраструктури та української ППО, а також повідомляли про успіхи «полювання» на системи НАТО.

Руйнування житлового будинку та загибель цивільних більшість популярних російських онлайн-медіа проігнорували. Лише видання «КоммерсантЪ» і «Газета.ру» написали про «часткове руйнування багатоповерхівки» без згадки про загиблих і постраждалих. Вони процитували офіційну позицію міноборони рф: «російська армія не б'є по цивільних об'єктах».

Тим часом Telegram-канали активно розповсюджували конспірологічні версії: звинувачували у руйнуванні будинку українські сили ППО та розповідали, що це -спланований українськими спецслужбами теракт.

Конспірологічні пояснення зводилися до того, що Зеленський використовує трагедію в Дніпрі для відвернення уваги суспільства від «здачі» Соледара та привертання додаткової уваги Заходу до України.

Детальніше — на сайті Центру стратегічних комунікацій.

Схожі новини