Передплата 2024 ВЗ

Данські волонтери привезли на фронт «гарячі шкарпетки»

Крім теплих речей, у гуманітарному конвої є чимало генераторів, щоб запустити водні насосні станції на Херсонщині

Фото з архіву Томаса Поулсена
Фото з архіву Томаса Поулсена

Група данських волонтерів привезла до України шість вантажівок гуманітарної допомоги — для фронту та для цивільних. Серед допомоги — «гарячі шкарпетки» німецького виробництва, якими воїн може грітися майже добу. Шкарпетки-грілки — новинка. Вони одноразового використання, нагріваються від спеціальних вмонтованих діодів. Такі шкарпетки отримають захисники з Бахмутського напрямку, які захищають Соледар на Донеччині. Пара таких шкарпеток коштує 500−600 гривень.

Про це розповів для «ВЗ» волонтер та митець з Данії Томас Поулсен.

«ВЗ» уже писав про 49-річного данського вчителя мови і літератури, громадського діяча та організатора міжнародних літературних турне. Чоловік волонтерить з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну. Возить гуманітарну допомогу для нашого фронту та придумує незвичні способи донатів на армію. Зокрема, у жовтні 2022 року Томас Поулсен придбав для своїх співвітчизників віртуальні квитки на благодійну вечерю, щоб допомогти зібрати гроші на фронт.

«Україна є щитом Європи, кожен свідомий європеєць повинен зробити свій внесок у підтримку України, аби пришвидшити перемогу, — сказав Томас для „ВЗ“. — Співпрацюю з данськими організаціями та волонтерами. Дізнаються про потреби на фронт, а потім збираємо по нашій країні необхідні речі».

Так виглядає упаковка «гарячих шкарпеток» для наших захисників
Так виглядає упаковка «гарячих шкарпеток» для наших захисників

Цього разу, каже Томас, данці привезли для цивільних їжу тривалого зберігання (ковбасу салямі), теплий одяг, засоби гігієни… У деокупованих містах України, де досі немає тепла, данці подарують сім'ям з малими дітьми теплі ковдри, зимові куртки, а також запас дров.

Для тварин волонтери з Данії привезли кілька тонн сухих кормів. Для хлопців на передовій — буржуйки, теплі речі. Загальна сума гуманітарної допомоги від данців — 100 тисяч євро.

«Привезли чимало генераторів, які будемо давати у звільнену Херсонську область, — каже Томас. — Ці генератори різної потужності, є і для промислових потреб. В селах Херсонщини генератори будуть використовувати для запуску насосних станцій, щоб подати людям воду. Люди довго жили в окупації і не мали води».

За словами Томаса Поулсена, один потужний генератор віддадуть готелю у Залізничному районі Львова, який заселений вимушеними переселенцями зі сходу України.

Схожі новини