Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тимошенко й Арахамія відмовились позбавляти нардепів ОПЗЖ повноважень — «ЧЕСНО»

  • 04.01.2023, 14:15
  • 1 288

Майже 70 нардепів не хочуть ставити свої підписи під зверненням до спікера Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій

Депутати забороненої партії ОПЗЖ
Депутати забороненої партії ОПЗЖ

За словами народного депутата з фракції «Слуга народу» Олега Дунди, фракція «Батьківщина» майже у повному складі відмовилась ставити підписи під ініціативою, яка передбачає винесення цього питання на порядок денний найближчої сесії парламенту.

Нардеп каже, що всі члени фракції посилались на лідерку Юлію Тимошенко, що це саме її рішення. Єдина членкиня фракції, яка погодилась підписати після новорічних свят, — Альона Шкрум.

Проти також голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та його заступники, заступник спікера парламенту Олександр Корнієнко та низка депутатів від СН: Олена Шуляк, Андрій Герус, Микита Потураєв, Микола Тищенко, Максим Бужанський, Андрій Мотовиловець, Олександр Трухін. Загалом звернення відмовилися підписати 43 нардепи цієї фракції.

Від «Європейської солідарності» Петра Порошенка підписи не поставив Володимир Вʼятрович. «Конституція дає підстави для позбавлення мандату нардепів, і звернення не змінять цей перелік», — пояснив він своє рішення.

Схожі новини