Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У новорічну ніч у Львові першою народилася дівчина. Народні прикмети кажуть — до перемоги

У новорічну ніч у Львові першою народилася дівчинка — вдосвіта, о 5 годині 45 хвилин, 1 січня. Її вага — 3 200 грамів. Пологи були природними і пройшли без ускладнень. Дівчинка з’явилася на світ у пологовому будинку № 3, що на вулиці Раппопорта 8

Фото ілюстративне з сайту pexels
Фото ілюстративне з сайту pexels

Про це повідомив для «ВЗ» медичний директор Львівського ТМО № 3 Ігор Перик.

Після неї у пологовому будинку № 1, що на вул. Мечникова, 8, о 8 годині 35 хвилин народився хлопчик вагою 3 450 грамів. Ще один хлопчик 1 січня народився у пологовому на вулиці Рапопорта, 8. Загалом у перший день нового року у Львові народилося троє немовлят.

«Те, що 1 січня першою народилася дівчинка, символізує завершення війни і перемогу, — каже для „ВЗ“ Ігор Перик. — Уже з лютого у Львові буде збільшення народжуваності. Такі прогнози робимо на основі даних з жіночих консультацій Львова, які працюють з майбутніми мамами».

Директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська повідомила «ВЗ», що у новий рік в них народилося вісім діток: 5 хлопчиків та троє дівчаток. Першим на світ появився хлопчик — о 7 годині 46 хвилин, його вага — 3 120 грамів, ріст — 52 сантиметри. Цього хлопчика народила вимушена переселенка, пані Вікторія родом з Черкаської області. Пологи приймала акушерка-гінекологиня Вікторія Грицевич.

«Вісім дітей за одну добу і ще у перший день нового 2023 року — хороший показник, зважаючи на складну демографічну ситуацію, — підсумувала Марія Малачинська.

Схожі новини