Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дуда розпочав своє новорічне звернення зі згадки про Україну

  • 01.01.2023, 10:15
  • 3 963

Президент Польщі Анджей Дуда значну частину новорічного привітання присвятив Україні та розв’язаній проти неї російської війни

Фото - TVN24
Фото - TVN24

Про це повідомляє TVN24.

«Ми живемо в небезпечні часи. За нашим східним кордоном йде повномасштабна війна. Такого в Європі не було з часів Другої світової війни», — сказав Анджей Дуда на початку свого новорічного звернення. «Жорстока російська агресія проти незалежної і демократичної України принесла смерть, біль і страждання», — додав він.

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що у 2023 році доведеться долати такі наслідки війни, як енергетична криза, підвищення цін, уповільнення економіки, невпевненість у тому, що буде завтра.

«Треба сказати прямо: у всьому цьому винна імперська політика путінської росії. На жаль, наслідки цієї війни в наступному році раптово не зникнуть, нам ще доведеться з ними боротися», — заявив він.

Польський президент додав, що жорстока російська агресія проти незалежної і демократичної України принесла смерть, біль і страждання. Дуда визнав, що війні в Україні «досі не видно кінця».

«Ми в Польщі, як ніхто інший у світі, щодня на власні очі бачимо величезність людських трагедій. Ми зустрічаємо матерів і дітей, які шукають у нас притулку, рятуючись від жахів війни», — зазначив він.

Схожі новини