Передплата 2024 ВЗ

Аналітики про ситуацію Сватове-Кремінна: ЗСУ досягли успіхів

  • 28.12.2022, 09:15
  • 1 012

Українські військові досягли великих успіхів на напрямку Сватове-Кремінна, а росіяни втрачають потенціал під Бахмутом

Фото з мережі
Фото з мережі

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

російські джерела повідомляли, що російські сили, у тому числі частини 144 мотострілецької дивізії та її 254 мотострілецького полку, що українські атаки зафіксовані на ділянці Сватове-Кремінна.

Один відомий російський блогер повідомив, що українські війська взяли російський опорний пункт біля Червонопопівки (приблизно за 5 км на північний захід від Кремінної), де, за оцінкою ISW, українські сили, ймовірно, просувалися принаймні з 23 грудня.

російські джерела стверджували, що українські сили перегруповуються та перекидають підкріплення з Харківської області для відновлення наступальних операцій на лінії Кремінна-Сватове.

Українські військові, ймовірно, досягли більших успіхів на північному сході України, ніж раніше оцінювала ISW. Голова Харківської обласної адміністрації Олег Синегубов заявив 27 грудня, що російські війська займають 1,6% території Харківської області.

Українські сили, ймовірно, звільнили Дворічну, Новомлинськ та Тавільжанку на північному сході Харківської області та Коломийчиху в Луганській області з огляду на те, що як російські, так і українські джерела повідомляли про обстріл цих населених пунктів з боку росії 27 грудня.

російські сили у Бахмуті можуть наближатися до кульмінації, як це сталося з російськими військами у Херсоні у серпні 2022 року.

Бойові втрати російських військ, мабуть, змушують російських військових у районі Бахмута використовувати штурмові групи чисельністю до відділення.

Схожі новини