Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У росії переписують підручник з історії

  • 23.12.2022, 15:30
  • 1 079

В рф планують переписати підручники історії для шкіл уже на початку 2023 року

російські підручники. Фото із мережі
російські підручники. Фото із мережі

Як повідомив міністр освіти Сергій Кравцов, роботу над підручником очолить помічник президента, голова російського військово-історичного товариства Володимир Мединський.

«Я знаю, що Володимир Ростиславович активно спілкується і з діючими авторами, досягнута домовленість про створення єдиного підручника із загальної історії та єдиного підручника з історії росії. Я думаю, що вже до кінця січня — початку лютого якісь перші начерки підручника будуть», — заявив міністр.

російський міністр додав, що окупанти впишуть у свою історію так звану «СВО» (так росіяни називають війну в Україні), і так зване «входження до складу росії» псевдореспублік ДНР і ЛНР, і окупацію у 2022 році частини Запорізької та Херсонської областей України, і санкції, запроваджені проти рф після її нападу на Україну.

Кравцов наголосив, що робота над новим підручником триватиме приблизно рік, авторські права належатимуть державі.

Цей підручник буде єдиним для всіх шкіл, але для базового і поглибленого рівнів будуть різні варіанти. Міністр додав, що посібник створять на основі вже наявних книжок, але у ньому відобразять «усі сучасні події».

Схожі новини