Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

російська валюта обвалилася до рекордного мінімуму

  • 22.12.2022, 19:15
  • 934

російський рубль впав майже до восьмимісячного мінімуму

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

російський рубль впав до найслабшого рівня з кінця квітня — до 72 рублів за 1, адже побоювання щодо впливу санкцій на російську нафту і газ втрати валюти цього місяця на понад 15%.

Уранці рубль знизився на 1,8% по відношенню до долара до 72,25, раніше сягнувши 72,3 найслабшої позначки з 29 квітня.
Він також втратив 1,6% до 76,82 до євро, що також є майже восьмимісячним мінімумом, і втратив 2% по відношенню до юаня до майже семимісячного мінімуму в 10,28.

Рубль продовжує «нестримне падіння», вважають аналітики «Велес Капіталу». За їхніми даними, якщо рубль зміцниться вище за психологічно важливі рівні 70 за долар, 75 за євро та 10 за юань, це може створити умови для падіння російської валюти.
Падіння експортних надходжень в останні місяці було посилено нафтовим ембарго ЄС, яке розпочалося у грудні, коли також набуло чинності обмеження цін на нафту.

Аналітики очікують, що рубль отримає якусь точку опори на наступному тижні, коли настане термін сплати податків в кінці місяця — російські експортери зазвичай конвертують валютну виручку для виплати місцевих зобов’язань.

рф в останньому кварталі року брала великі позики, продавши казначейські облігації ОФЗ на суму 337,8 млрд рублів (4,7 млрд доларів).

Схожі новини